Plastika křížového vazu ano či ne ?

Dobrý den, v listopadu jsem podstoupil artroskopii kolene s tím že ve finále mi byl odstraněn křížový vaz, nýní chodím dobře jen občas cejtím menší bolest, pan doktor který mě sám operoval mi plastiku vazu nedoporučoval , ale rehabilitační sestra zase ano, v posledních dnech jsem začal cvičit sám i s větší zátěží abych nohu posílil, ale při nějakém pohybu do strany citím že koleno stále nedrží jak by mělo, nevím jestli zatím není brzo řešit plastiku vazu, pan doktor mi řekl že fotbal bych mohl hrát i bez toho, tak bych potřeboval slyšet názor ještě od někoho jiného, Děkuji Pavlišta

Odpověď odborníka:

Ano , v poslední době se od často prováděné plastiky předního zkříženého vazu poněkud ustupuje. Rozhodující je nestabilita kolena, vyšetří ortoped a samozřejmě subj. potíže Plastika se doporučuje u mladých lidí a sportovců. Pokud bude nestabilita kolena byl bych ve vašem případě aktivní a plastiku bych spíše doporučil. Obraťte se na svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: