Plastika křížového vazu v koleni

Dobrý den, prosím Vás, chtěl bych se zeptat jaké je riziko, že už nebudu sportovat a jaká negativa tento zákrok obnáší? Mám za sebou šití menisku (omlouvám se, ale Vaše odborné termíny neznám), na tomto zákroku jsem byl 16.7.. Od té doby koleno mám lehce nateklé a pořád teplé i když ho leduji. V nemocnici mi řekli, že se to zpraví a bude to v pořádku, tím bych se chtěl zeptat na Váš názor. Děkuji za všechny zodpovězené otázky. s pozdravem MJ

Odpověď odborníka:

Po artroskopii občas dochází k reaktivnímu zánětu výstelky kloubu, což by se mělo upravit většinou chladem a krátkodobě užívanými léky ze skupiny nesteroidních antireumatik, rehabilitací vedoucí k posílení stehenního svalstva. Pokud není výpotek v kolleně nadmíru je to dobrý předpoklad. Po sešití menisku byste měl sportovat bez obav. Jen podotýkám, že fotbal je pro koleno nejvíce náročný. Jinak vám poradí váš operatér, ortoped podle nálezu při arftroskopii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x