Plastika lca

Dobrý den, jsem 8 měsíců po plastice LCA a stále si nemůžu pořádně kleknout či sednout na bobek. Existují na to nějaké cviky nebo už je to trvalý stav? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je nutné pravidelné cvičneí a stretching kolene především vleže a v odlehčení . Pokud dosáhnete normální rozsah pohybu vleže bez zátěže, pak teprve můžete na bobek. Stejěn tak s klekem. Zde mohou být ale potíže po odběru šlachového štěpu z čéšky - jedna z možností plastiky a někdy jsou trvalé. Kotaktujte tedy fyzioterapeuta a pokud se stav nebude zlepšovat pak operatéra, omezení ohnutí někdy může souviset i s jinými potížemi v koleni , např právě postižením čéšky.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x