Plastika lca

Dobry den pane doktore, 11.2. jsem byla na plastice krizoveho vazu a sesiti vnitrniho menisku. Cetla jsem, ze rehabilitace nema zacit ihned.ja uz jsem od druheho dne cvicila na motodlaze a po peti dnech na rhb oddeleni dvakrat denne hodinu cviceni,motomed a motodlaha. stale jeste nemam na operovanou nohu slapat a ven muzu jen s pevnou ortezou ktera neumoznuje pohyb a s berlemi. Koleno mam stale otekle a dnes po cviceni na rotopedu doma(sedim na zidli a slapu do pedalu)me v tom koleni hodne boda jakoby ze stran. mohla sem si neco poskodit? Je dobre,ze rhb zacala tak brzy? A jak moc vadi ze jsem sla na plastiku vazu az sest let od urazu? Bohuzel v nemocnici mi toho moc nevysvetlili.je tam holt fofr a neni cas coz plne chapu. Na dalsi rhb jdu az 23.3. Doma jsem jiz dva tydnya cvicim tedy jen doma. Je mi 28 let a rada bych se vratila k bojovym sportum. Operovana jsem byla metodou BTB. Predem Vam dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Plastika současně se sešitím menisku je vždy rehabilitačně náročná. Doporučuje se cvičneí maximálně do 60 st flexe po dobu 4 týdnů, pak se dle stavu povoluje více, pevná ortéza na dobu minimálně 4 týdnů. Pak se povoluje větší rozsha pohybu Takhle postupujeme na našem oddělení, záleží jak velká ruptura menisku byla - to rozhoduje o nutnosti odlehčení . Při kntrole se ještě zeptejte opratéra , rychleji bych ale nepostupoval .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x