Plastika lca

Dobrý den, dne 28.1 mi byla provedena plastika předního křížového vazu LCA. Chození o berlich, pohyby, protínání to vše ok kolem 14.2 Pan doktor mi již doporučil rotoped a další běžné cvičení odpovídající tomuto termínu po operaci. 15.2 jsem tedy usedl na rotoped, cvičil jsem lehce asi 20 minut jen ohyb, žádnou sílu jsem nevyvíjel. Druhý den ráno jsem měl větší otok na koleni, teploty a noha mě bolela při ohýbání (do té doby to bylo super a otok jsem měl minimální a bolesti žádné), nemohlo se stát, že by vaz praskl?? Nebo se jedná jen o bolest svalů a běžný otok po zátěži. Drží vaz v tomto směru dobře??moc vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Otok po zátěži se může objevit , ale měl by rychle vstřebat. Pokud se objevila teplota, není ani vyloučena infekce. Pokud otok trvá více jak dva dny je nutno navštívit Vašeho operatéra - punkce zjistí charakter výpotku a tím i vyloučí případnou infekci či poranění štěpu, které je ale nepravděpodobné.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x