Plastika lca

dobrý den, čeká mě plastika ACL + ošetření menisku. vím, že berle se odkládají po 4-6 týdnech, ale chci se zeptat, co by se stalo, kdybych je odložil dříve, mohlo by se koleno nějak poškodit? neplánuji hned chodit ven, jen pomalé chození doma, klidně s ortézou, atd... např. můj známý po plastice ACL odložil berle po dvou týdnech a pomalu koleno zatěžoval. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud není provedena sutura nebo plastika menisku, je provedena resekce menisku, tedy odstranění jeho části berle po 4-5 dnech nejsou třeba. Plastika předního zkříženého vazu berle nepotřebuje. Potřebuje řádnou rehabilitaci, ale nepřekročení první 4 týdny ohnutí přes 90 st, a po stejnou dobu ne plné natažení kolena. Posilování čtyřhlavého svalu. Další rehabilitační postupy podle nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: