Plastika lca stepem btb

Dobrý den, jsem neco malo pres 2 mesice od operace mam i po rehabilitacich vse bez problemu na posledni mi pani rekla ze uz chybi jen malo do plne hybnosti pri srovnani s druhou nohou tak ani ne 2 stupne poctive doma cvcim takze myslim ze nebude problem to doma dopilovat a tak bych se chtel prosim zeptat jak dlouho po dosazeni plne hybnosti budu muset jeste cvicit nez to pujde bez cviceni aby to netuhlo a jeste kdy si budu moct bezpecne kleknout nebo drepnout mohl normalne fungovat od unora budu moct do posilovny na konci ledna mam posledni kontrolu tak me to ted zajima nez to proberu s doktorem dekuji Tomas

Odpověď odborníka:

Rozsah hybnosti kolena není úplně to nejdůležitější po plastice předního zkříženého vazu. V popředí je stabilita kolenního kloubu a pevnost svalového aparátu a vazů kolena. K tomu postupně , spíše zvolna i postupný plný rozsah hybnosti. Klek na koleno je možný brzy v podstatě po 6 ti týdnech, ale plný dřep odložit na pozdější dobu, až bude koleno plně funkční, je to záležitost individuální, ne dříve než za 6 měsíců po artroskopii a plastice, někdy i později. Do posilovny postupnou zátěží po 2 měsících od operačního výkonu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: