Plastika menisků

Dobrý den je mi 24 let a jsem zhruba 3 roky po plastice přednch zkřížených vazů. Při operaci mi byly odebrány z větší části menisky. Od té doby mám problém se silnýma otokama kolene. Často se mi koleno plní kalným výpotkem. Proto bych se chtěl zeptat jestli se dá nějakým způsobem nahradit nově menisky? A jestli ano, jak je tento zákrok nebo jeho provedení náročné? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Implantace nových menisků je operace, která se jen experimentálně zkoušela, ale není mi známo, že by tato operace byla někde prováděna. Implantace chrupavky, vlastní chrupavky ano. Vyplňují se tak defekty v kloubní ploše chrupavek. Stav kolena se tak dosti podstatně může zlepšit. Informujte se o této možnosti, provádí se dosti často. Koleno, ale musí být velmi pečliuvě vyšetřeno a vhodné k této operaci

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: