Plastika palce

Dobrý den, pane doktore. Mám problém se zarůstajícím nehtem palce. Několikrát jsem byla na chirurgii a pokaždé část nehtu odstranili, ale nehet dorůstal, dělala jsem vše podle rad lékaře a i přesto se problém opakuje. Slyšela jsem, že je možné podstoupit zákrok na plastické chirurgii. Proto bych se chtěla zeptat, jestli někde musím dostat doporučení o lékaře, popřípadě jestli nevíte orientačně cenu odstranění. Mnohokrát Vám děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Cenu na plastice vám řeknou přímo tam, záleží na více okolnostech. Nicméně bych doporučil, abyste nehet na palci nohy podélně, tedy shora dolů napilovávala jemným pilníčkem, udělat na podélnou rýhu. Nehet potom na okrajích má tendenci růst jakoby nahoru. Další důležitý požadavek je, že nehty na noze se nesmějí stříhat do oblouku, ale rovně, tím se rovněž brání okrajům nehtu k zanoření pod měkké tkáně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rada | Od: Zuzana | 29.7.2014 20:14
dobrý den Eliško,pokud jste plastiku již neabsolvovala,tak vám radím nedělejte to!Jsem po plastice asi 2 roky,ale nehty se stále zvedají do oblouku a i když tolik nebolí,dělá mi problém těsnější obuv v zimě.Přes léto je to v pohodě,nosím žabky a pantofle.zkuste si najít ve svém okolí nějakou podiatrii,zabývá se i mimo jiné rovnáním nehtů spec.rovnátky.Je to bez bolesti a rovnátka se mění podle odrůstání po 2-3 měsících.Jsem odhodlaná to absolvovat,není to ani nápadné ani ošklivé.posílám odkaz,kde si můžete vše prostudovat.mějte se fajn....Zuzana.http://www.vasenohy.cz/cz/m/mapa-poskytovatelu-ortonyxie/
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: