Plastika předního křížového vazu

Dobrý den Měl bych dotaz na křížový vaz. Jsem aktivní sportovec ( fotbal ) a na konci roku 2014 jsem si v zápase podle lékaře urval přední křížový vaz. Měl jsem ještě ten rok podstoupit operaci, ale nemohl jsem kvůli práce. Po vánoční pauze v lednu 2015 jsem přišel na první trénink. Při kopu, nahrávce, sprintu jsem necítil nic, ale při změně pohybu ano. Tak jsem se rozhodl nakonec jít na operaci, kterou jsem podstoupil 18.Února a vše dopadlo v pohodě, ale doktor mi řekl že 8 měsíců budu mít pauzu. Měsíc od operace a normálně chodím ohnu bez problému o 90st. a cítím se skvěle a moje otázka je jestli se doba léčení může zkrátit o několik měsíců? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tuto operaci podstoupili tisíce fotbalistů - Koller, Ujfaluši a další . Po 3 měsících je možno běhat po měkkém terénu , kopanou ale lze s plnnou zátěží hrát až po 6 měsících - jinak hrozí , že plastika selže a vy budete zase na začátku

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x