Plastika předního zkříženého vazu

Dobrý den p. doktore Mám dotaz jsem přesně 7týdnů po plastice předního zkříženého vazu. Koleno plně ohnu i propnutí je skoro už úplné. Akorát mě trápí pocit lehkého přeskakování lupání pod čéškou koleno mi lehce otéká po celodenní námaze. Další věc je že mi ještě nejde čistě chůze furt tak nějak lehce kulhám. Nevím zda to probrat s lékařem a nebo jestli je to normální. Prosím poraďte co a jak dál.

Odpověď odborníka:

Po této době se stav zdaleka ještě nestabilisoval, svalové oslabení většinou ještě existuje. Hybnost i když je dobrá ještě pokračuje ve svém obnovování. Probrat situaci se svým lékařem je naprostou samozřejmostí, pokračovat ještě ve cvičení třeba i jen doma je na místě. Tyto různé fenomeny, které popisuje, byť se mohou lišit, má většina operovaných.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: