Plastika předního zkříženého vazu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je v normě, když místo operace je teplejší než na druhé noze a pod jizvou to vypadá na vytvářející modřinu. Po operaci jsem měsíc a půl. A jestli tento stav může nějak ohrozit rehabitace. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Téměř všichni po artroskopické operaci, plastice předního zkříženého vazu, mají zateplení operovaného kolena, někdo více, někdo méně a rovněž doba trvání se liší. Čím kratší doba tím lépe. Není opravdu výjimkou, když je koleno 6 týdnů po ASK něco teplejší. Nesmí být zateplení význačné.Neměl by být již výpotek. Zateplení je způsobeno posttraumatickou tedy pooperační synoivitídou kolena, která někdy pomalu odeznívá. Pomáhá chlad, postupně rehabilitace, někdy nárazově nesteroidní antirevmatika typu Ibalginu. Vždy bych se v tomto směru poradil s operatérem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: