Plastika vazu

Dobrý den, vloni v červnu jsem byla na ASK L kolene a byl mi odstraněn přední křížový vaz. Plastiku jsme s doktorem odložili na neurčito, ale poslední dva měsíce mi koleno slabě pobolívá a teď se mi dokonce při rotačním pohybu dokonce dvakrát vymknulo. Nevím jak mám poznat kdy mám zajít za doktorem a zda se pouze smířit s tím, že už to tak budu mít stále. Můžete mi prosím poradit, kdy se doporučuje plastika???

Odpověď odborníka:

Od okamžitých plastik při poranění předního zkříženého vazu se poněkud ustupuje, jsou prováděny tehdy, když je nestabilita kolena a u mladších lidí, kde jsou vyšší pohybové nároky. Měla byste zajít na ortopedii, koleno vyšetřit a pokud nestabilita je průkazná raději plastiku předního zkříženého vazu artroskopicky provést.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x