Platné neštovice

Dobrý den, mám 2 letou dceru, která před 3 dny byla přeočkována (2 vakcína) na spalničky, zarděnky .. bohužel jsme před týdnem byli ve styku s nakaženým planými neštovicemi, kterému se pupínky objevili až dnes, dle různých informací z internetu, nedokážu posoudit jak moc infekční jsou plané neštovice týden před tím než se objeví pupínky a hlavně se obávám komlikací s případným očkováním. Je možné pokud by se jí narušila imunita "platnými neštovicemi" že by mohla být i špatná reakce na přeočkování (zarděnkami, příušnicemi) ? .. děkuji moc za odpověd !

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v dnešní době se používají pouze vakciny smrcené, s nimiž by se měl organismus Vaší dcerky vyrovnat do doby než by se mohla projevit případná nákaza neštovicemi a s ní spojené oslabení imunity. není tedy třeba se obávat.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: