Pleť po vysazení ha

Dobrý den, cca před rokem a půl jsem měla ošklivé akné, které se objevilo několik měsíců po vysazení HA Dienille, takže si myslím, že mohlo být způsobeno tím. Když nic nezabíralo, navštívila jsem kožní a paní doktorka mi napsala nějaké mastičky a opět HA, tentokrát Bellaru. Ta mi pomohla, pleť je dobrá a teď, po +- roce používání jsem přešla na nízkohormonální MYWY. Chtěla bych ale HA přestat brát úplně ale bojím se, co se stane s mou pletí. Akné pro mě bylo opravdu velice nepříjemné i po psychické stránce. Dá se opětovnému vzniku nějak předejít? Jsem student a nemám tak hodně peněz na nějakou nákladnou léčbu. Předem velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Protože je akné hormonální problém, po vysazení antikoncepce je velmi pravděpodobné, že se znovu objeví, jediným řešením pak je celková terapie retinoidy. zeptejte se na to svého lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: