Plexus brahialis - miminko

Prosím o informaci zda-li je možné u 3 tydeního miminka kreré prodělalo poporodní sepsi "stafyloloka" s teplotami způsobilo parezu plexus brachialis. Jakým způsobem by toto mohlo nastat. Do nemocnice prijel a rucickama hybal a na druhý den ráno už nehýbal jednou ruckou vůbec. Mohlo toto vzniknout neodbornou manipulací? nebo napíchnutím kdyz dělali v nemocnici dělaly odběry. Doteď cvičíme vojtovu metodu ale podle informace toto může mít doživotní následky.

Odpověď odborníka:

Pavle, paréza plexus brachialis může mít řadu příčin, včetně parainfekčního postižení nervů při stafylokokové sepsi. Doporučuji se poradit s neurologem, který vašeho syna vyšetřil.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření škodí
Články: Kouření škodí "od hlavy k patě"
Kouření cigaret a obecně...
Parazitární nemoci střeva
Články: Parazitární nemoci střeva
Parazitární nemoci nepazří...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: