Plicní bakterie - chlamydie

Dobry den, od kamaradky vim, ze kolega v praci ma plicni formu chlamydii. Bohuzel se mu nemohu zcela vyhnout, obcas ho potkam a mam velke obavy, ze bych od nej mohla chlamydie "chytit". Nechala jsem si pro jistotu udelat u sve lekarky testy, nasla mi protilatky a nejake hranicni hodnoty chlamydii (je fakt, ze mam uz asi mesic a pul rymu a pokaslavam, ale ustupuje to). Jedna se o vazny problem? Mohu mit nejake zdravotni problemy? Mohu nekoho nakazit (mam male dite a stykam se s maminkami s malymi detmi). Prosim o jakekoliv informace (hlavne, jak to lze event. lecit a jak resit situaci, kdyz se kontaktu s bacilonosicem nemohu zcela vyhnout), moc jich nemam, poprve jsem se o teto bakterii dovedela nedavno. Dekuju.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte protilátky, tak jste se v minulosti s chlamydiemi již setkala, to je dobré znamění, máte imunitu.Existuje chlamydií sice více druhů, ale rozhodně záleží na tom, v jakém stavu je vaše imunita. Proto bych se věnovala spíše než obavám z nákazy tomu, abych svoji imunitu posílila nejrůznějšími metodami. Nákazy od kolegy náhodně potkaného se opravdu nijak extrémně neobávejte - plicní chlamydie jsou infekční bakterie, šíří se podobně jako třeba chřipka - kapénkovou infekcí, to znamená kašláním a kýcháním. Proto zvýšeně dodržujte osobní hygienu, zejména mytí rukou a v kontaktu s kolegou nebudte příliš blízko. Příznaky jsou jako u chřipky, léčí se antibiotiky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: