Plicní chlamidie

Dobrý den. Manželovi zjistili plicní chlamidie a stafilokoka( asi to píšu špatně ) . Chtěla bych vědět zda to není nakažlivé pro okolí a hlavně pro malé dítě s oslabenou imunitou. Děkuji za odpověď Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každé infekční onemocnění je do jisté míry nakažlivé. Přenos těchto bakterií je kapénkovou infekcí, takže pokud má manžel kašel, rýmu, tak by se po dobu projevů infekčního onemocnění měl vyvarovat kontaktu s imunitně oslabeným dítětem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: