Plicní chlamidie

Paní doktorko Moravcová děkuji Vám za odpověď, jste mě uklidnila, v našem věku jsme na kdejakou nemilou zprávu od lékaře hned ve stressu. Na vaši otázku, proč mě poslal na infekční? Již je to v červnu 1 rok, co mě začaly bolet kyčle a prevé koleno, je pravda, že před tím jsem z mou nadváhou jezdila s vnukem na kole a trochu to přehnala, ale když se obtíže stupňovaly, nechala jsem si před rokem udělat od obvodního lékaře odběry na boreliosu, a chlamidie, bylo mi sděleno, že boreliosa není, ale prý jsem prodělala plicní chlamidie , a tělo si s tím vyrovnalo. mám protilátky.nevím co je IGg, ale věřila jsem mu, přesto kloby bolely dál. Chodím s tím ortopedovi již rok, a 5X mi vytahoval z kolene vodu, Prý artrosa 1 stupně, to prý má každý, ale proč mě tedy nebolí kolena obě? Proto jsem ho požádala opět na krevní testy chlamidie a boreliosu a revmatologii, jaterní testy v pořádku, , ale ty chlamidie vyšla jak jsem Vám psala Zpráva. IgG POZITIVNÍ 3,2 IgM NEGATIVNÍ iGa NEGATIVNÍ aslo NEGATIVNÍ, NEVÍM CO JE ASLO? Prosím vysvětlete mi co je to IgG POZITIVNÍ A ty ostatí co se píše pozitivní. Ortoped asi nerozumí těmto hodnotám, přesto mě poslal na infekční. Jsem trochu neklidná, darovala jsem celý život krev, a byla celkem zdravá, až na operaci páteře na Homolce v r.2008, která jaksi drží pohromadě, Nezlobte se, že Vás takhle oslovuji docela dlouhým dopisem a o radu, která pro mne bude velmi důležitá a dodá mi opět radosti do života. Ještě prosím otázku, zda se CHlamidiová infekce nepřenáší na malé děti, Mám u sebe vnoučka a je mu 5 let, bojím se , chápete. Ještě jednou díky. Vážím si každé rady, kterou vkládám do Vaší poradny.Hezký den.

Odpověď odborníka:

Libuše, protilátky se dělí na několik tříd, přičemž IgG jsou takzvané paměťové, které vypovídají o tom, že jedinec danou infekci prodělal v minulosti. IgM protilátky jsou časné a svědčí o akutní, právě probíhající infekci. Při ortopedickém vyšetření s punkcí kolene a "vytažením vody" doporučuji, aby tuto kloubní tekutinu ortoped odeslal na vyšetření na borelie.
ASLO jsou protilátky proti streptokokovi, který také může způsobit kloubní obtíže.
Přenosu chlamydií na vnuka se bát nemusíte.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: