Plicni chlamidie

Pred mesicem jsem dobral antibiotika (dalacin na 3 tydny) na prokazanou plicni chlamidi. nyni mam pocit, ze jsem ji dostal zpatky (spatne dychani, problemy se zrakem a otekani kotniku, priznaky, ktere jsem mel predtim) toto jsem referovakl moji obvodni lekarce, a zdali by me opet nevzala krev na rozbor. tato, i z duvodu (asi) odejzdu na dovolenou prohlasila, ze to je zcela zbytecne, a ze to nema cenu. osobne si myslim, ze nema pravdu, a ze zjistit zdali chlamidie je zpet, ci jestli neni chronicka by mela byti spravna cesta... prosim... nevite na koho a nebo kam se obratit ohledne problemu s chlamidi. myslim na nejakejine lekare, ci strediska. jsem z valasska, z roznova pod r, a obvodni lekarce zase tak moc neverim...... ma cenu si koupit wobenzin?? je opravdu dobry a nebo jeho brani je uplne zbytecne a jedna se spise o placebo..? mam dva vnuky a tehotnou snachu. je vubec dobre se k nim priblizit? nemuzu je nejak nakazit? samozrejme i tak jim nedavam pusy a ani na ne nemluvim zcela zblizska, presto strach mam!.. co dal v pripade, ze by se projevila chlamidie jako chronicka? ta uz nejde lecit? a jak s ni potom zit!? pane doktore_--prosim, hlavne me neodpovezte jednou vetou jak se me to predminule stalo u jine lekarky. s pozdravem Vaclav Barta ps... hodne bych chtel vedet kam se obratit s timto ne zrovna milym problemem dekuji

Odpověď odborníka:

U Vás je problémů více, stejně jako Vašich dotazů. Měsíc po dobrání antibiotik na chlamydie krev ještě nic moc neřekne. Navíc chlamydie jsou antibiotiky poměrně špatně léčitelné, protože ve své podstatě to nejsou klasické bakterie, kde povětšinou antibiotika působí dobře. Proto se u chlamydií dávají silnější antibiotika a dlouhodobě. Navíc je zde problém, že chlamydie se lépe "uchytí" tam, kde je obranyschopnost narušená a to například právě antibiotiky...Přenáší se kapénkovou nákazou, čili přenos na jinou osobu je celkem snadný. Co se týče Vašeho případu, krev zatím nemá opravdu smysl odebírat, stejně jako bez vyšetření CRP a krevního obrazu "pálit" antibiotika "od boku". Pokud jste měl prokázanou plicní chlamydii, doporučil bych Vám Šípek a Tušalaj - tinktury z pupenů ( gemmoterapeutika ) na dobu dvou měsíců, dávkování najdete snadno na webu výrobců. K tomu Oscillococcinum 1 tubu 1xtýdně. Hlubší řešení pro doléčení by Vám měl ovšem poskytnout zkušený homeopat. Rodině bych doporučil taktéž Oscillococcinum 1xtýdně 1 tubu jako prevenci jejich onemocnění. V případě potřeby se na mě můžete obrátit i soukromým dotazem.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: