Plícní chlamydie

Dobrý den ,v březnu mi byly pro velké zdravotní potíže z krve zjištěny pozit.chlamyd.protilátky.Využívala jsem Fromilid 500 ,4 týdny.Týden po dobrání ATB jsem byla na nových testech a výsledek je Chlam:IgG 800,IgA 700,IgM negat. Pneumon:IgG 600,IGA 800,IgM negat,WB negat. Trachom IgG,A negat,WB negat. Aslo 52,80IU/ml,CIK(PEG)29,000,YER.ENT. 1:80 negat. a-nukleosomy 1,827 RU/ml,RF 10,60IU/ml. Prosím o vysvětlení.Nové léky jsem již nedostala.Asi tak týden po vyšetření mě začalo bolet v krku,šrábe a stále pokašlávám.Nevím jestli jsem zdravá nebo se nemoc vrátila,jestli navštívit lékaře.Bojím se abych nenakazila rodinu,hlavně vnoučata.Děkuji za odpověď.Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Negativita IgM protilátek znamená, že Vaše tělo aktuálně s chlamydiovou infekcí nebojuje a svědčí to pro úspěch léčby. Můžete být nemocná, mělo by se jednat ale o náhodný souběh s nějakým sezonním nachlazením. V případě pochybností konsultujte svého lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: