Plicní chlamydie

Dobrý den, vážená paní doktorko, můj dotaz se týká nákazy plicními chlamydiemi...již dva roky trpím závratí, která začala po prodělání několika viróz horních i dolních cest dýchacích s měsíčním odstupem. Postupně se přidaly bolesti páteře (krční, hrudní...a kyčlí), šumění v uších.Po vyšetření ORL a neurologickém (bez výrazného nálezu) následoval odběr krve, kde zjistili pouze, že jsem se s chlamydiemi setkala, ale bylo konstatováno, že je vše v pořádku. Jednou byla viróza přeléčena antibiotiky-Summamed. Nyní jsem prodělala onkologickou léčbu (karcinom prsu), problémy s kašlem jsem neměla cca půl roku, ale závratě přetrvávají a bolesti páteře a kyčlí též. Přečetla jsem si na internetu mnoho informací o chlamydiích a zajímalo by mě, zda opravdu by tyto příznaky mohly souviset s touto infekcí, nyní spíše už chronickou. Diskuse s lékařem jak na ORL, tak s praktickým vyzněla spíše ve smyslu, že je to nesmysl, že chlamydie má skoro každý...Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer.Moc a moc si vážím Vaší důvěry,ale v žádném případě nemohu a nechci mluvit kolegům do jejich práce.Chlamydiové nákazy jsou poměrně složitým tématem,léčba a laboratorní monitorování musí být šity pacientovi "na míru".Vaši lékaři by se v případě pochybností jistě spojili se superkonsiliárním pracovištěm,nebo by kontaktovali klinického imunologa.Plně jim,moc prosím,důvěřujte.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
plicní chlamydie | Od: Petra | 25.1.2013 14:05
Paní Evelino, doporučuji najít jiného lékaře. Sama jsem setkala s tím, že mne lékaři odmítli na chlamydie jen testovat, přestože jimi můj partner trpěl, já měla příznaky, a pět let mi na různých pracovištích tvrdili, že jsem zdravá, přestože ten test neudělali. Když už jsem byla zoufalá ze svých potížích, zmohli se pouze na to diagnostikovat astma - příčina neznámá, asi alergie. Když se mi podařilo konečně najít lékaře, který test udělal, chlamydiová infekce se potvrdila a po přeléčení antibiotiky se mi opravdu velmi značně ulevilo. Ať už je příčina Vašich potíží jakákoli, hledjete dál, neenchte se odbýt, dokud se příčina nenajde. Lékaři mají bohužel časté své vlastní důvody, proč vás nechtějí testovat - v případě chlamydií například nákladnost testu, jež musí pojišťovňě složitě zdůvodňovat. Nezvdávejte to a věřte svému tělo. Pokud mu není dobře, příčina existuje.
reagovat
re:plicní chlamydie | Od: Dana | 20.2.2013 16:26
Určitě to nevzdávejte a najděte
lékaře, který Vám test udělá.
Sama jsem momentálně ve
stejné situaci a čekám, zda na
test půjdu a kdy... Jsem ochotna
si test zaplatit sama, pokud se
ukáže jako negativní, ale
nepotřebuji poslouchat výmluvy
doktorů a nesmyslné argumenty
k tomu, aby se test za každou
cenu nemusel udělat. Od čeho si
platíme pojištění a od čeho
máme ty doktory???
reagovat
re:plicní chlamydie | Od: Dana | 20.2.2013 16:20
Věta "Plně jim, moc prosím,
důvěřujte." mě velmi pobavila.
Vždyť se doktorům důvěřovat
absolutně nedá! Nemají zájem
řešit vaše problémy, dokonce
kolikrát vůbec nevědí JAK
problémy řešit/léčit! Kromě
nezájmu o pacienta dělají navíc
chyby, které nás můžou stát
zdraví a někdy i život. Všude je
to stejné. Vím, že zdravotnický
systém je totálně proti
doktorům i pacientům, ale
bohužel ten nezájem a přístup
doktorů tomu nepomáhá.
Neudělají testy, protože jsou
drahé. Nebo se jim "zdá", že
vám nic není, a tak není potřeba
testovat. Poraďte si sami,
protože doktoři jsou k ničemu!
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: