Plicní chlamydie

Dobrý den. Při vyšetření krve na boreliosu, mi lékař sdělil, že jsem kdysi prodělala plicní chlamidie, a že mám protilátky. Byla jsem z toho celá špatná. Co to pro mne znamená do budoucna, mívám často postihnuté průdušky úporným kašlem a bolí mě klouby, a jsem nějak unavená, prostě bez energie apd. Neexistuje nějaká homeopatická léčba, nebo něco jiného"" Co mohu do budoucna čekat??? děkuji, hezký den. N a co třeba ty nějaké elixíry co se nabízejí, třeba IMIUNEX. ???

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte protilátky na chlamidie, jde o to, jaké to jsou... pokud máte IgG, tak je to dobře a organismus už si s touto infekcí poradil a má protilátky, to znamená, že pokud infekci potkáte znovu, tak se bude účinně bránit. Pokud máte protilátky IgM, tak to znamená, že si organismus ještě neporadil a bylo by dobré chlamidii přeléčit. Pokud máte IgG protilátky, tak imunitu máte dobrou, ale i tak můžete "elixíry" na podporu imunity užívat. Vhodné je se třeba i otužovat, sportovat atd. Pokud máte jen IgM protilátky a trpíváte častými infekcemi dýchacích cest, tak byl bylo dobré zajít na imunologii a nechat se více vyšetřit, jestli nemáte porušenou imunitu

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: