Plicní chlamydie

Dobrý den. Moje obvodní lékařka mi z krevních testů zjistila, že mám plicní chlamydie. Opravdu mě trápí dlouhodobé zdravotní problémy. Byl mi předepsán Azytromycin 500 mg. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že se tento přípravek užívá 3-5 dnů. Lékařka mi ho předepsala na 15 dní bez přestávky, jinak se těch chlamydií prý nezbavím. Mohu tento lék opravdu bezpečně užívat po dobu 15 dnů? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobry den jestli máte prokázano onemocnění chlamydia pneumoniae, jen potřeba už ívat antibiotika minimálně 3 týdny i více, záleží od potíží. Ayithromycin neni uplně nejvhodnější antibiotikum, určitě vhodnější je clarythromycin nebo rovamycin. Jestli užíváte ayithromycin, je nutno užívat 3 tablety každy den, pak 4 dní pauza a pak opět pokračovat v léčbě po dobu 3 dnú, pak opět pauza. Ty pauzy pravě nemáme radi, protože je to vždy doba na možnost vzplanutí onemocnění. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x