Plicní embolie

Dobrý den.Jsem nositel trombofilní mutace.Jednou už jsem plicní embolii měla a ted mám nejspíš nějakou chřipku.mám rýmu kašel,zvýšenou teplotu a při kašli mě píchá mezi lopatkami.byla jsem u lékaře,ten mi předepsal antibiotika a acylpyrin c kvůli té mutaci.Špatně se mi dýchá,ale to přisuzuji tomu kašli.Mám jen trochu stach z toho píchání mezi lopatkami při kašli.Jde určitě jen o nachlazení,nemůžu mít zase embolii?

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Mohla by jste ji mít. K vyloučení je potřeba vyšetřit krev a doporučila bych i ventilačně - perfuzní scintigrafii plic.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: