Plicní embolie

Dobrý den, před 18 měsíci jsem po operaci žlučníku prodělala plicní embolii. Při vyšetření mi pak byla zjištěna lehká dilatace pravé komory s hypokinézou volné stěny. Vyšetřením krve mi pak byla zjištěna mutace FV-leiden heterozygot. Po šesti měsících jsem ukončila léčbu Warfarinem. V součansé době jsem bez léků. Můj problém je v tom, že se mi občas stává, že mě píchá u srdce, je to jen chvilkové. Dále mám oproti stavu před léčbou problémy s dýcháním, jakoby se mi nedostávalo dechu, např. při chůzi do schodů, nebo i při delším mluvení lapám po dechu, buší mi srdce, někdy i se zapotím. Mohlo by toto souvistet s nějakou srdeční poruchou, která se nemusela při kontrolní vyšetření projevit? Dodávám, že před zhruba šesti měsíci jsem absolvovala kontrolní sonografické vyšetření srdce a dle lékaře bylo vše v normě. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, plicní embolie je závažný stav a lékaři mu vždy věnují maximální pozornost. Pokud se na kontrolním vyšetření neprojevilo žádné vážné poškození, můžete vlastně hovořit o štěstí. Potíže, které popisujete, pravděpodobně souvisí s prodělanou embolií, avšak určitě nejsou projevem nějakého těžšího poškození, které by se při vyšetření neprojevilo.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x