Plicní embolie

Dobrý den, párkrát se mi stalo, že jsem se nemohla pořádně nadechnou, při nádechu mě strašně píchlo pod pravým prsem, takže jsem se nadechovala rychleji a po malých dávkách, to místo jsem si držela a bylo tak zvláštně znecitlivělý, trvalo to ňákou minutu, přitom mě polil pot a srdce se mi srašně rozbušilo. To samí se mi stalo na levé straně, to jsem se nemohla ani pohnout, ale to už je docela dlouho. Měla bych navštívit lékaře ikdyž už to bylo před pár týdny?Byla to plicní embolie?Mám trombofilní stav mutace F II G20210A-heterozygot, momentálně mám úraz kolene, pravděpodobně přetržený kříž.vaz,pícham si fraxiparin a čeká mě arthroskopie, není pro mě nebezpečná? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékaře rozhodně navštivte, ale plicní embolie má poměrně složitou diagnostiku a vaše potíže nejsou specifické pro žádnou konkrétní nemoc. Měla byste být vyšetřena celkově - proto nejvhodnější bude obvodní lékař, pokud sezná důvod, pošle vás ke specialistovi. Nevím, proč by měla být artroskopie pro vás nebezpečná???, jste zajištěna fraxiparinem a ten se v době operace vysadí a nasadí se až po ní - lékaři umějí s těmito hepariny pracovat, není čeho se bát. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: