Plicni hypertenze

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda moje potíže nemohou souviset s touto chorobou. Léčím se se zvýšenym aslem a prodělal jsem chlamidyovou infekci. Moje problemy jsou nyní: bolest u srdce jako by bušení občas. Bolest hlavy, únava, motání hlavy občas mě pícha na plících a mývám v poslední dobšě častěji migreny. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Primární plicní hypertenze je naštěstí dost vzácná nemoc, v poslední době se o ní mluví hlavně proto, že jsou na ni k dispozici nové účinné léky. Vyloučeno to sice není, přesto je vztah Vašich obtíží k plicní hypertenzi krajně nepravděpodobný. Jejich původ v chlamydiové infekci však je možný. Doporučuji provést základní vyšetření, odběry krve + moči, EKG, při podezření na postižení srdce ECHO (ultrazvuk srdce) - Váš lékař posoudí, zda je posledně jmenované vyšetření nutné.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: