Plicní hypertenze a nedomykavost chlopně

Dobrý den, byla mi zjištěna lehká až střední PH a významná TRI REG 3 plíce jsou ale v pořádku a srdce jinak také. Nevíte od čeho to může být a jak se to léčí a zda se mohou srdce nebo plíce tou hypertenzí něja poškodit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčina vzniku obdobných obtíží je v mnoha případech neznámá. Plicní hypertense plíce i srdce poškodit může, a to přetížením malého srdečního oběhu.Je nutná medikamentosní terapie a v případě nutnosti operační výkon, korigující vzniklou srdeční vadu

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: