Plicní mykobakterioza

Dobrý den Chtěl bych se jen zeptat, před dvouma rokama sem skončil léčbu s oboustranou plicní mykobakteriozou a chtěl sem se zeptat zda se mi tato nemoc může vrátit jako u klasické plicní tuberkuloze a jake by byli první příznaky. Děkuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli byla mykobakterioza léčena dostatečně dlouho léky, na které byla mykobakteria citlivá, není recidiva onemocnění příliš pravděpodobná. Příznaky by mohly být jak plicní (kašel s vykašláváním, dechové potíže,..), tak i celkové (únava, subfebrilie, hubnutí,...)

MUDr. Milan Štěpáník
MUDr. Milan Štěpáník

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: plicní ordinace SOPLITOO s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: