Plíseň

Dobrý den paní doktorko, dnes jsem našla ošklivou černou plíseň na dně kelímku, do kterého si celá rodina odkládáme zubní kartáčky. Dáváme je samozřejmě štětinami nahoru, takže ta část co se dává do pusy byla čistá, ale konce rukojetí měly již na sobě ostrůvky plísně. Mám dvě děti, 2 a 5 let, a zejména mladší občas okusuje i rukojeť kartáčku, takže je pravděpodobné, že opakovaně kousek té plísně snědly. Bohužel vůbec nevím jak dlouho to tam bylo, jsem typ co až paranoidně všechno čistí a kontroluje, ale tohle se prostě nepovedlo. Děti jsou bez problémů, úplně zdravé, plíseň jsem našla dneska. Velmi si to vyčítám - jsou zde nějaká vážná zdravotní rizika?Samozřejmě jsem vše vyhodila, kartáčky koupím nové, a budu mít odteď novou posedlost - kontrolování kelímku... Děkuji a hezký den.

Odpověď odborníka:

Při požití plísně výraznější obtíže nehrozí, ale mohou se objevit gastrointestinální obtíže (nausea, bolest břicha či průjem), které samy odezní.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: