Plíseň

Včera jsem snědla ovoce s plísní. Od té doby mi není dobře od žaludku. Může mi způsobit nějaké onemocnění? Nebo se vyloučí z těla ven aniž by způsobilo nějaké poškození. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Potraviny s plísní by se samzřejmě konzumovat neměly. Po jednorázovém požití se mohou objevit nevolnosti, ale nic závažnějšího vám nehrozí. Pouze v případě opakované dlouhodobé konzumace dochází ke kumulaci nebezpečných toxinů (známé aflatoxiny) v těle a hrozí např. i rakovina jater.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Náhrada za warfarin Jsem již rok léčena Warfarinem pro ředění krve - našli mi...
  • Zahlenění + ucpaný nos Už 2 roky mně střídavě trápí zahlenění a občas i...
  • V penicilín Moje praktická lékařka mi předepsala na angínu V penicilín...
  • Krevní obraz Od detstva mam nizke hodnoty zeleza v krvi-5,2...neut mam40,7 a...
  • Bolest žaludku Potřebovala bych poradit. Už přes půl roku mám bolesti žaludku...
 
Naposledy čtené: