Plíseň na potravinách

Dobrý den paní doktorko/pane doktore, mám poněkud specifický dotaz, nevím zda mi budete schopni dát odpověď, ale zkusím to.Dnes jsem loupala vlašské ořechy, z kterých chci připravit vanilkové rohlíčky. Asi pět mělo na sobě malé chomáčky plísně,ty jsem vyhodila a šla si vždy umýt ruce.Dalších asi šest ořechů bylo tmavých až černých, ty jsem taky vyhodila,nicméně ruce jsem si neumyla.Pak jsem si na internetu přečetla,že i černá barva signalizuje plíseň,kontaminovala jsem tak i zdravá jádra,na která jsem šahala nebo je můžu bez obav pro pečení použít? Velmi děkuji a přeji krásný večer

Odpověď odborníka:

Ořechy, které jsou "chlupaté" i tmavé, jsou postiženy plísní a neměly by se tedy konzumovat. Pokud jste na ty ostatní sahala, pak se sice spory přenést mohly, ale domnívám se, že je jíst můžete.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
Když světlo (ne)léčí revma
Články: Když světlo (ne)léčí revma
Lékaři různých oborů, často...
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Bez jaterního enzymu se žloutenka typu C neobejde
Články: Bez jaterního enzymu se žloutenka typu C neobejde
Na ukládání tuku v játrech...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: