Plíseň nehtu

Dobrý den, před několika týdny se mi začal zvedat nehet u palce na noze, začal žloutnout, je velmi tvrdý a tlustý. Začala jsem to mazat (Ichtoxyl a nebo párkrát Betadine). Nyní jsem si koupila nějaký roztok na plíseň. Palec je trošku větší, jakoby trošku napuchlý, ale při chůzi nijak nebolí jenom když je v klidu cítím menší tlak a občas jím projede píchnutí. Chtěla jsem jít na kožní, ale bohužel neordinují, tak jsem to zkusila na k chirurgovi a ten mi rezolutně řekl, že to chce strhnout a nic jiného. Bojím se toho (ani ne strhnutí, ale následné léčby), tak jsem odešla a šla k praktickému lékaři, který mi řekl, že strhnutí nic neřeší, že pak ten nehet může narůst i špatně a ta plíseň tam stejně zůstane. Že to chce mazat - doporučil mi Betadine. Pak mluvil ještě o nějakých lécích, nevím už název, ale ty prý nejsou moc vhodné pro lidský organismus. Zajímal by mě i jiný názor. Děkuji mockrát

Odpověď odborníka:

Rozhodně není vhodné nehet strhávat! Navštivte kožního lékaře, který vám nasadí cíleně nejlépe celkovou léčbu tabletami, masti většinou vůbec nepomohou, betadine také ne.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
 Alergie u psů a její možné projevy
Články: Alergie u psů a její možné projevy
Díky civilizaci a jejím...
Sexem k astmatickému záchvatu?
Články: Sexem k astmatickému záchvatu?
Astma a alergickou rýmu...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Osm pádných důvodů, proč nechat dítě očkovat
Články: Osm pádných důvodů, proč nechat dítě očkovat
Záleží vám na zdraví vašeho...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: