Plíseň pod nehty

Zdravím vás pěkně, prosím, pokud budu chodit s holkou třeba, a budem se mazlit i mokrýma rukama, kde mám nějakou mírnou plíseň, tak bych měl radši nějak čekat, až se to zpolehlivě odstraní? ..a nebo se to nějak moc neřeší pak ... či jest li ta plíseň přechází i na jiná místa, než jsou jenom ty nehty?, díky moc, jirka j

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím jak Vaše onemocnění vypadá, záleží na rozsahu, pokud jsou nehty nakaženy plísní, tak můžete tuto infekci přenést na partnerku. Živé plísně bývají nejčastěji na rozhraní zdravéo a nemocného nehtu. Měl byste to léčit. Můžete si zakoupit např. Exoderil roztok, který se aplikuje 2x denně ale dlouhodobě. U nehtů rukou by mělo být vidět pomalé odrůstání během 2-3 měsíců. Plísně se může přenéest na jiné místo. Navštivte kožního lékaře, který Vás vyšetří, LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: