Plíseň v dutině ústní

Dobrý den, asi před 3/4 rokem mě strašně bolelo v krku. Proto jsem zašel ke svému lékaři, který v mém krku našel podezření na plíseň, odebral vzorek a ten se potvrdil. Poslal mě proto na ušní, nosní, krční, kde mi pan doktor předepsal vaginální tablety(měl jsem je na cucání), ovšem ty vůbec nepomáhaly, naštěstí nějaká hodná lékárnice mi poradila kloktání jablečného octu... To jsem začal praktikovat a to mi také pomohlo, jenže minulý týden se mi problém vrátil (ocet jsem kloktal pravidelně, jednou denně), plíseň přišla spolu s nemocí, ovšem teď, aby zmizela, jsem musel kloktat 2x denně, plíseň zmizela, ale o týden později se objevila znovu... Děkuji za kladné vyřízení. J. Zemánek

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, bylo by dobré zjistit,proč se Vám plísně,či spíše kvasinky,v ústech množí. Velmi často je to při aplikaci různých sprayů na astma,které obsahují kortikoidy a v případě užívání kortikoidů I jiných léků např.na autoimunní a revmatické choroby. K Vašemu problému by se měl vyjádřit také stomatolog. Pokud se příčina nezjistí,můžete zkusit potírat postižená místa propolisovou tinkturou nebo zkusit Jox ve sprayi. Cucání vaginálních tablet je běžná praxe,protože na trhu je velmi málo lokálních prostředků na léčení kvasinek ,či plísní v hrdle. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
biolampa | Od: zuzana linhartova | 28.4.2015 09:58
Několik měsíců mě trápí plíseň na jazyku , už se mi loupe i sliznice v ústech, byla jsem na ORL i na zubním- výsledek O, nyní kloktám jabl,.ocet a požívám Biolampu- zdá se to po 2 dnech o něco lepší. Budu doufat- vyzkoušejte to
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: