Plíseň v oblasti hrudníku

Dobrý den, byla jsem u kožní, která mi řekla, že mám plíseň ( viz foto) předepsala mi mastičku Myfungar a nebyla moc ochotná mi vysvětlovat z čeho ta plíseň vlastně může být. Řekla, ať mažu jen 14 dní, mám mazat déle? Skvrny už na hrudi nemám, ale nejsem si jistá, zda je plíseň opravdu vyléčená. Z čeho mi mohla plíseň vzniknout, když netrpím na pocení ani nesportuji? Mohla mi plíseň způsobit hormonální antikoncepce?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Jde o kvasinku Pityrosporum ovale, je i na kůži zcela zdravých jedinců, po virose, větším zapocení či nevhodném používání sprchových gelů apod. se může přemnožit. Ošetřujte i lem okolní zdravé kůže do doby, než projevy zcela zmizí. Jako doplněk léčby můžete použít speciální sprchový gel Micetal či Mediket versi.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x