Plíseň v potravině

Pane doktore, byla jsem teď hodně nachlazená a měla rýmu. Asi 2 dny po sobě jsem si dělala jako obvykle kávu a zdálo se mi, že má nějakou divnou chuť, ale přičetla jsem to tomu nachlazení a rýmě. Když jsem další den vařila bramborovou kaši a přidala do ní mléko, opět mi přišla chuť kaše odporná, tak jsem zkontrolovala krabici mléka a bylo mi vše jasné. Mléko bylo zkažené už z obchodu a vevnitř plavala nazelenalá plíseň. Je mi jasné, že plíseň je zdraví škodlivá a vše kontaminované okamžitě vyhazuji, ale tohoto jsem si opravdu nevšimla a teď mám docela obavy, aby to nemělo nějaký zásadní vliv na zdraví. Je možnost třeba užít něco na očištění těla? A co mě udivuje nejvíc, manžel to mléko otvíral, jelikož každý večer před spaním si dává sklenici a vůbec mu to divné nepřišlo. Bramborové kaše měl trochu i náš tříletý syn, ale jen jednorázově, to jsme si jen já dopřála plíseň v kávě 3 dny po sobě. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Vando, pokud se u Vás po požití zkaženého mléka neobjevily zažívací obtíže, s největší pravděpodobností k žádnému poškození zdraví nedošlo. Pro jistotu můžete použít aktivní uhlí, případně spolu s projímadlem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Všeobecná fakultní nemocnice v Praze 2, IV. Interní klinika, Ambulance nutriční podpory

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x