Plíseň v potravině

Pane doktore, byla jsem teď hodně nachlazená a měla rýmu. Asi 2 dny po sobě jsem si dělala jako obvykle kávu a zdálo se mi, že má nějakou divnou chuť, ale přičetla jsem to tomu nachlazení a rýmě. Když jsem další den vařila bramborovou kaši a přidala do ní mléko, opět mi přišla chuť kaše odporná, tak jsem zkontrolovala krabici mléka a bylo mi vše jasné. Mléko bylo zkažené už z obchodu a vevnitř plavala nazelenalá plíseň. Je mi jasné, že plíseň je zdraví škodlivá a vše kontaminované okamžitě vyhazuji, ale tohoto jsem si opravdu nevšimla a teď mám docela obavy, aby to nemělo nějaký zásadní vliv na zdraví. Je možnost třeba užít něco na očištění těla? A co mě udivuje nejvíc, manžel to mléko otvíral, jelikož každý večer před spaním si dává sklenici a vůbec mu to divné nepřišlo. Bramborové kaše měl trochu i náš tříletý syn, ale jen jednorázově, to jsme si jen já dopřála plíseň v kávě 3 dny po sobě. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Rád bych Vás uklidnil, plísně při jednorázovém požítí mohou buď akutně způsobit onemocnění (hodiny po požití, šlo by nejspíše o zažívaí potíže), a pokud se nic takového neobjevilo, k žádnému poškození zdraví nemohlo dojít. Proto i nějaká detoxikace apod by byla zbytečná. Problém by byl dlouhodobý přísun plísní v potravinách (po dobu let), ale ne takto jednorázové nebo několikadenní požítí. Zdraví P.D.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: