Plíseň v těhotenství

Dobrý den, během svého těhotenství často řeším problém s mykózama. V současné době jsem v 7.měsíci a z důvodu kvasinek mi gynekoložka předepsala Clotrimazol AL 100 v podobě vaginálních tablet, které užívám co druhý den (1 balení=6 tablet) + užívám GynoCaps pro zlepšení mikroflóry. Mým dalším problémem je ale plíseň, která se mi ojevila mezi prsty u nohou. Mám doma ještě krém Clotrimazol AL 1%, ale nevím, zda ho můžu v kombinaci toho všeho na nohy použít - zda toho už není příliš a nemůže dojít k poškození plodu.. Je možné použít tuto mastičku, případně Myfungar, který mám taky doma a působí tyto jen na povrchu kůže nebo je důvod k obavám? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, být vámi, šla bych se poradit na dermatologii, krátká návštěva vám může vnést větší jasno než porada po internetu, která je anonymní a hlavně, nemůžu vidět vaše ložisko na noze, které může ale nemusí být mykosou. Proto navštivte raději lékaře na kožním, budete mít jistotu, že léčíte nemoc "na míru", máte zodpovědnost za dva a jedna návštěva se vám jistě bohatě vyplatí. Dermatolog vám poté předepíše bezpečnou léčbu pro váš stav. Hezký den a zdravé miminko přeji.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: