Plíseň ve vlasech

Dobrý den, prosím o radu. Můj 9 letý syn má již měsíc 2 ložiska plísně ve vlasech. Stav se zatím moc nelepší, ačkoli jsme byli již u 2 specialistů a mažeme několika mastmi. Přemýšlím i o dalších možnostech. Používáme Batraven mast, Exoderil krém a umýváme 1x denně Cytealem. Na hlavě se mu ale vytvořily silné krustošupiny, pravděpodobně z krémů, připadá mi, že něco z používaných přípravků velmi kůži vysušuje a tasenemůže hojit. Promazáváme aktuálně také sádlem...Děkuji za odpověď Děkuji Marcela Vítková

Odpověď odborníka:

Rozhodně je třeba provést kultivační vyšetření a ev. plíseň skutečně prokázat. Je možné, že se o plíseň vůbec nejedná. Na odloučení šupin použijte Kerasal mast.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
5 potravin, díky kterým se z vaší imunity stane nedobytný hrad
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: