Plísňové sýry

Všude na internetu čtu, jak jsou v těhotenství nebezpečné plísňové sýry. Platí to i v osobě tepelné úpravy? Třeba niva a jiné plísňové sýry na pizze? A co tuňák v konzervě, např. Rio mare apod. Děkuji za odpověď, Šárka

Odpověď odborníka:

Zvýšené riziko se týká především výrobků z nepasterizovaného mléka- v Česku přitom sýry z nepasterizovaného mléka v podstatě nekoupíte, takže bych se příliš neobávala.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: