Plod a štítná žláza

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Mám sníženou funkci štítné žlázy a nyní jsem ve 20. tt. Právě v tomto týdnu jsem byla na odběrech (bohužel přesné hodnoty neznám). a moje dr. mi navýšila dávky Letroxu-dříve jsem brala 5x týdně 100 a 2x týdně 150, po navýšení 3x týdně 100 a 4x týdně 150. Ráda bych se zeptala, zda nedostatek hormonu může negativně ovlivnit miminko. Je možné, že již miminu funguje vlastní štítná žláza? Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Nedostatek hormonu rozhodně není v těhotenství vhodný,věřte vaší lékařce,jinak na vaši otázku bez znalosti přesných hodnot nelze odpovědět. Štítná žláza plodu se začíná vyvíjet v 10. až 12. týdnu těhotenství a vývoj trvá až do konce těhotenství. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: