Plodné dny

Dobrý deň. Prosím vás, neviete mi povedať ako sa dajú vypočítať plodné a neplodné dni?Kedy je vlastne žena neplodná? A je to 100%? Ja mám dosť nepravidelnú menštruáciu. Každý mesiac mi mešká bud den, dva, niekedy aj týžden, ale to už zriedka kedy. Skôr pár dní iba. Ešte by ma zaujímalo čo sa týka očkovania proti rakovine krčka maternice, či je to očkovanie dobré, čo si o tom myslíte, a či nemôže zapríčiť prípadne neplodnosť v budúcnosti, alebo nejaké iné zdravotné problémy. Chcela by som ešte vedieť či je dievča chránené dostatočne proti HPV už po druhej dávke injekcii proti rakovine krčka maternice, alebo či je lepšie počkať až do tretej. Dakujem za odpoved. Prajem pekný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, plodné dny se vyskytují v rozmezí cca 3 dny před a 3 dny po ovulaci, přičemž čím blíže skutečné ovulaci dojde k pohlavnímu styku, tím je pravděpodobnost otěhotnění vyšší. Pokud plánujete těhotenství, můžete si vést menstruační kalendář s denním měřením a zapisováním tzv, bazálních teplot - jedná se o teplotu měřenou ráno ihned po probuzení v konečníku, event. v pochvě. Během měsíce vznikne křivka, ze které lze odečíst „plodné dny", které jsou nejvhodnější k otěhotnění. Jsou to 3 dny před a 3 dny po vzestupu bazální teploty o cca 0,5°C. Stoprocentní tato metoda samozřejmě není, obzvláště pokud máte nepravidelnou menstruaci. K Vašemu druhému dotazu: očkování proti rakovině děložního čípku je samozřejmě vhodné, nejlepší odezva je v případě, že se žena ještě s infekcí HPV nesetkala = to jest před zahájením sexuálního života. Pokud zahájíte pohlavní život před dokončením 3. dávky očkování, je vhodné používat kondom. Očkování proti rakovině děložního čípku Vás však chrání pouze proti těm nejčastěji se vyskytujícím typům viru.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
HPV | Od: Karolina Volná | 30.10.2008 07:37
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda při očkování Rakoviny děložního čípku mohu souložit či celý ten půlrok nesmím. Jelikož jsem odněkterých slyšela, že to má pak nějaké špatné účinky. Děkuji za odpověď.
K. Volná
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: