Plodová voda v uších kojence

Chtěla bych se zeptat na plodovou vodu v uších kojence. Mám dceru, které je 8 měsíců a pořád má plodovou vodu v jednom oušku. Lékař mi doporučil nechat propíchnout bubínek v celkové narkoze. Jelikož je dcera malá, odložili jsme to před dosažením jednoho roku dítěte. Mohla byste mi sdělit bližší informace ohledně plodové vody v uchu u kojenců, jestli jde tomu nějak pomoci, aby se to vstřebalo. Vím, že kdyby bubínek praskl, tak je to asi horší než kontrolované píchnutí, ale bojím se té narkózy. Kdyby bubínek praskl, mohla by mi dcera na ouško ohluchnout? Je lepší nečekat? Ale co ta narkoza? Když jsem byla u našeho dr. byla jsem tak vystresovaná, že žádná otázka mě nenapadala a na internetu jsem toho moc nenašla co by mi pomohlo:-( Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Problém,který popisujete,je velmi zřídkavý.Ráda bych se Vás zeptala,kdy a jak bylo zjištěno,
že má dcerka plodovou vodu v uchu?

Pokud je to tak,opravdu by se měla tekutina ve středouší odstranit.Není mi jasné,proč lékař volí výkon v celkové narkoze.
Představte si,že by Vaše holčička měla akutní zánět středouší.ORL odborník provede paracentézu,ev. odsátí sekretu ihned a bez narkozy.Zeptejte se prosím na tuto možnost.¨
Myslím,že s výkonem by se nemělo váhat.

Pokud bubínek praskne,ať už z jakéhokoliv důvodu,ohluchnutí se rozhodně bát nemusíte.Horší je,když dojde k postižení středoušních kůstek.

Vážená paní,Váš problém mne velmi zajímá,můžete mi prosím posléze napsat ,co se s Vaší dcerou
děje dál?

Hlavu vzhůru a hodně zdraví.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: