Plomba na předním zubu

Pěkný den, dnes jsem byla u svého zubaře a zjistil mi, že mi začíná šednout mezera mezi horními jedničkami a jsou trošku šedé i oby zuby kolem té mezery. Kaz tam prý není, ale nedá se vyloučit, že se to nebude muset časem vyvrtat. Chtěla jsem se zeptat, jestli se dá kazu ještě zabránit důkladnější zubní hygienou a pokud by se tam musela dát bílá blomba, zda by to šlo hodně poznat? Žádné plomby na předních zubech nemám a jsem ještě dost mladá, tak mám z toho obavy :/ Moc děkuji! Marika

Odpověď odborníka:

Dobrý den Mariko! V počátečním stadiu, kdy je demineralizací postižena jen povrchová vrstva zubní skloviny, je možné ji obnovit pravidelným používáním přípravků s obsahem fluoru (zubní pasty, ústní vody). Některá stomatologická pracoviště nabízejí i léčbu počátečního stadia zubního kazu pomocí ozónu. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: