Plotynka

dobrý den,chci se zeptat jesli je to na operaci ,nález:CT L4-S1-15/3/12,V prostoruL3/4norm.šíře PK i IVforamnina,disk bpn.V prostoru L4-5 je PK předozadně 15,7mm,norm.šíře IV foramin. Disk bpn.V prostoru L5/S1,který je snížen,VD 13,8mm,rozštěp dors. části oblouku.Norm.šíře IVfotramin.Ploténka bez patrné herniace.Zá: bez průkazu herniace disků vyš.prostoru.Snížený prostor L5/S1 se spina biffina L5.Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Popisované CT není interpretováno patrně přesně. Přesto lze říci, že nebyl zjištěn výhřez ploténky, jen mírné degenerativní změny , snížení meziobratlového prostoru, tedy změny na ploténce v prostoru mezi 5. bederním obratlem a 1. křížovým obratlem. Jen neopatrné zúžení šíře kannálu pateřního Určení k operaci se provádí podle potíží pacienta, klinického nálezu, tedy podle vyšetření pacienta a zjištěného nálezu, neúspěchu konservativní léčby a nálezu na zobrazovacích metodách. K operaci se vyjadřuje ortoped, neurolog a neurochirurg. Ti vám jistě svůj názor řeknou. Samozřejmě se respektuje i stanovisko pacienta. ¨Pokud hodnotím omezeně jen nález na CT jeví se stav k rehabilitační a medikamentosní léčbě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x