Plotynky

Dobry den ,prosim o vyjadreni ,jiz 2 roky se potykam s bolestmi bederni patere ,mam za sebou rehabilitace , masaze vodolecbu nic nepomohlo posledni pulrok se mi bolesti sintenzivnili a byla jsem poslana na CT nalez : V urovni meziobratlove plotenky L3/4 a L4/5 bez patrne protruze disku.V urovni meziobratlove plotenky L5/S1 je patrna cirkularni protruze disku s maximem foraminalne vlevo sire az 6mm ,paterni kanal nezuzeny v kostnim okne neni patrna spondylartroza intervertebralnich kloubu ,bolest mi strili do prave nohy je prosim muj zdravotni stav trvaly ?? Obstriky mi nezabiraji a infuze mi zaberou cca na 14 dni pote se bolesti vrati ! Dekuji vam moc za odpoved Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučil bych znovu kontaktovat neurologa a pravděpodobně by bylo vhodné provedení magnetické rezonance (MR). Podle nálezu pak můžete zkusit konzultace u neurochirurga. Jen podle CT se ale o chirurgickém řešení rozhoduje těžko. Je třeba Vás vyšetřit, zjistit jak se páteř chová ve stoje, při úklonech a podobně.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: