Plotynky bederní pateř

nalez z magneticke rez..-zúžení L úseku pateřního kanálu a foramin spojené s mirnou deformací durálniho vaku a útlakem kořenové pochvy L3 l.dx. v úrovni foraminálně ad dx. herniující ploténky L3/4 s přesahem cca 7 mm, paramedialně ad dx. se vyklenující až herminující plotenky L5/ S1 s přesahem cca 4mm a nevelkych dorzalnich osteofytů lokalizovanych na přilehlych hranách koresp.obratlovych těl...- bolesti mne omezují stale v pohybu, byly už masáže,obstřik pod CT a opichy při vetší bolesti -tak 1x za měsíc, jinak beru leky na křeče svalů atd...žadam nyní o lázně...jsem 6 měsícu v pr.neschop.., povolaní jeřabnice pomůže mi operace ? dekuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

K takovému vyjádření o operaci je třeba znát více než nález magnetické rezonance, především klinický nález, potíže nemocného a další. Protože nález na MR je hraniční, bylo by na místě nejdříve konservativní léčení v nemocnici, medikamentosní a infusní léčba a rehabilitace. Protože potíže jsou již delší dobu pokud by potíže neustupovaly potom opravdu konsultace neurochirurga a zvážení operace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: