Plynatost a přibírání na váze

Dobrý den. I já trpím nafouknutým břichem. Za posledních 8 měsíců jsem přibrala 10 kg a to se nepřejídám. Je mi 59 let a v poslední době mám břicho, nebo spíš žaludek, jak těhotná v pokročilém stavu. Nafouknu se i po vypití čisté vody. Byla jsem na vyšetření žaludku, ale i střev a vše je v pořádku. Jsou dny, že nemohu ani rovně sedět, neboť mě žaludek silně tlačí.Trpím plynatostí a to i nekontrolovatelnou. Pravidelně chodím denně 3-5 km. Děkuji Eva

Odpověď odborníka:

Vážená paní Evo, pokud endoskopické vyšetření neodhalilo organickou poruchu žaludku (např. refluxní chorobu nebo brániční kýlu), může se jednat o naplnění trávicí trubice vzduchem spolykaným při pití a jídle, nebo plyny vytvářenými střevními bakteriemi. Doporučuji Vám vyzkoušet účinek léčivých přípravků s dimethiconem, případně nárazové užití většího množství aktivního uhlí. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bromelain: chytrý enzym, který najde a léčí poškozenou tkáň
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Plný nos jemně vyčistí sůl
Články: Plný nos jemně vyčistí sůl
Ucpaný nos je nepříjemná...
Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Články: Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Salmonelóza je akutní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: